Monthly Archives juni 2014

Free Wifi at the Metaldays 2014!

Can’t live without your internet connection? No problem!

Want to upload a selfie you just took with your favourite band or a moshpit-movieclip or do you just want to tell your relatives and friends that you’re alright and that metalheads are the most amazing persons ever? Well, don’t worry! We will provide free Wifi the whole week at the following locations:
The beach, both stages, the brewery and the canteens 1 & 2 of Hells Kitchen!

Why we do that? Because we’re happy, when you’re happy!

We see you in Tolmin!

Read More

ATTENTION: 3-day tickets are sold out!!!

Friends, Metaldays is drawing near and things are happening faster with every day now. Please mind, that our 3-day tickets are SOLD OUT. And that therefore there will be NO 3-day tickets available at the gate!
Speaking of faster: orders for week tickets are massive these days, too, and reaching numbers of about 500 sold weekly. Since we have only 1,500 left, well, you guys do the math 😉

At this point we would like to thank you all so much for your great support! MASSIVELY SO!

Read More

Årets spelschema, årets app och årets sista bandsläpp!

Med 13 dagar kvar tills festivalen drar igång släpps i dag de sista artisterna till Bråvallafestivalen. Därmed är Bråvalla 2014 helt färdigbokat. I samma veva släpps även spelschemat samt årets mobilapp.

En av de sista artisterna som ansluter till årets Bråvallaprogram är den hyllade, brittiska popdebutanten Foxes. Efter en rad uppmärksammade singlar och samarbeten, som bland annat ledde till en amerikansk Grammynominering, är hon just nu aktuell med fullängdaren ”Glorious”. Dessutom är det även klart att de svenska posthardcorehjältarna Adept, Dirty Loops och deras underbara fusionpop samt den svenska dansduon Lunde Bros kommer att spela på Bråvalla. Däremot har bandet Haim tvingats ställa in sin spelning på grund av logistiska skäl.

I och med att dagens bandsläpp...

Read More

Bråvalla samarbetar med Nattskiftet för en tryggare festivalmiljö

Blir även bidragsgivare till Nattskiftet genom överblivna kronor på besökares betalchip

Till årets upplaga av Bråvalla samarbetar festivalen med trygghetsorganisationen Nattskiftet, som med hjälp av utbildade volontärer bland annat kommer att kunna ge festivalbesökare en tryggare väg tillbaka till exempelvis sina tält. Dessutom donerar Bråvalla 100% av alla överblivna pengar på festivalens nya betalchip till organisationen. Detta i syfte att stödja Nattskiftet i att växa och utvecklas.

Nattskiftet är ett projekt för alla människors rätt till trygghet i utelivet och en kamp mot våld och sexuella övergrepp...

Read More

Nio nya band klara för Getaway Rock Festival!

I dag fyller Getaway Rock Festival på programmet med ytterligare nio starka bokningar inför sommarens festival. Med dagens släpp, som rymmer allt från punkiga debutanter till legendarisk death metal, hålls en spännande tradition vid liv – nämligen att använda festivalen för att lyfta fram den regionala musikscenen i och omkring Gävle.

Under Getaway Rock Festival brukar en rad lokala och regionala band lyftas fram och presenteras för den stora festivalpubliken. I år är inget undantag och nu har inte mindre än nio band från Gävle och närregionen bokats till festivalen. Bokningarna har gjorts i samarbete med Gefle Hårdrocksklubb och det rymmer allt från lovande nykomlingar till kära återseenden.

Det hyllade power metal-bandet Storyteller uppträdde på Getaway Rock 2012...

Read More

Bråvalla Club – för en lyxigare festivalkänsla!

I eftermiddag kommer ett limiterat antal väldigt exklusiva Bråvallabiljetter att släppas. Dessa biljetter är till Bråvalla Club och kommer ge en klart lyxigare festivalupplevelse.

Bråvalla Club är ett paketerbjudande för en bekvämare festivalupplevelse. Bland annat kommer de med denna biljett att få tillgång till Bråvalla Club Area, som är en privat läktare med egen bar mitt på festivalområdet. Dessutom innehåller paketet guldkantssättande saker som egen VIP-entré och massage samt den helt unika upplevelsen att få gå på en guidad visning backstage.

Bråvalla Club-paketet inkluderar:
• 3-dagarsbiljett för Bråvalla Festival 2014 • Premium Camping • Garden Comfort Zone
• Bråvalla Club-parkering • Guidad visning av backstage • Tillträde till VIP-området • VIP entr...

Read More

Getaway fyller på med Slayer + 13 till band!

Efter helgens spelning på STHLM Fields är det nu klart att thrashlegendarena Slayer återvänder till Sverige för ytterligare en mäktig festivalspelning. På Getaway Rock Festival kommer de att få riktigt fint sällskap. I dag släpps nämligen inte mindre än 14 stycken nya band till sommarens festival.

Som en av The Big Four of Thrash och med en albumkatalog som överträffar det mesta är Slayer för alltid inskrivna i musikhistorien. Efter fjolårets tragiska bortgång av bandets gitarrist Jeff Hanneman har bandet tagit sig tillbaka. Nu är de aktuella med singeln ”Implode”, som är bandets första nya släpp på fem år. Som om inte det vore nog ryktas det redan nu om att det kan bli ett helt nytt album nästa år.

Ett annat legendariskt gäng, som numera också är klara för Ge...

Read More

FKP Scorpio presenterar kontantlösa festivaler!

Alla som har varit på festival vet var de största problemen brukar uppstå: Köerna till serveringar och försäljare är alltid för långa och köerna för att ta ut kontanter brukar vara ännu längre. Då din favoritartist går ut på scenen står du fortfarande kvar i serveringskön. Men nu är det slut på det. FKP Scorpio presenterar kontantlös festival på Bråvalla.

På sommarens Bråvalla Festival kommer varje festivalarmband att ha ett litet intrigerat chip. Detta chip kan laddas med pengar och all försäljning på festivalområdet kommer endast att ske via armbandet. Det gör att festivalen kommer att bli smidigare och säkrare samt ha snabbare körer.

Det nya betalsystemet kan jämföras med ett busskort, där kortet laddats med pengar som dras då det swipas ombord på bussen...

Read More